Nettsidena reklameskolen.no er utviklet av Frontkom på oppdrag fra Forbrukertilsynet. Frontkom er databehandler for informasjon som blir samlet inn på nettsiden. Denne informasjonen blir lagret på egne serverear i Norge. Det er bare ansatte hos Forbrukertilsynet og Frontkom som har tilgang til opplysningene som blir lagret. En egen databehandleravtale mellom Forbrukartilsynet og Frontkom regulerer hva slags informasjon leverandøren har tilgang til og hva leverandøren kan gjøre med denne informasjonen.

Informasjonskapsler

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som blir lastet ned og lagret på maskinen din. Informasjonskapsler kan ha mange ulike oppgaver. De kan for eksempel å ta vare på innloggingen din eller huske valg du har gjort i et skjema. Reklameskolen bruker informasjonskapsler for å gjøre det mulig for brukerne å få innhold tilpasset alderstrinn. Når du velger skoletrinn på Reklameskolen, blir det lagt inn en informasjonskapsel i nettleseren din. Denne gjør det mulig for nettsiden å vite om du går på barneskole, ungdomsskole eller videregående. Dermed får du se tekst og oppgaver som er tilpasset ditt alderstrinn.

Reklameskolen.no bruker ikke informasjonskapsler til å føre statistikk over brukerne. Nettsiden samler ikke inn informasjon som kan bli knyttet direkte til deg eller IP-adressen din.

Hva blir registrert når du tipser Forbrukertilsynet?

Når du bruker tipsskjemaet vårt, trenger du ikke skrive navnet dit i skjemaet. Dersom du ikke skriver navn, blir tipset sendt anonymt. Da vet ikke Forbrukertilsynet hvem du er, og kan ikke kontakte deg. Alt du skriver i skjemaet blir lagret hos Forbrukertilsynet. Det er selskapet ACOS as som har utviklet skjemaløsningen til Forbrukertilsynet. ACOS oppbevarer også Forbrukertilsynets arkiv. Samarbeidet mellom ACOS og Forbrukertilsynet er også regulert av en egen databehandleravtale. Journalister og andre kan be om innsyn i skriftlig informasjon som er sendt til Forbrukeartilsynet. Det vil si at de kan få se hva du har skrevet i skjemaet.

Informasjonskapsler knyttet til tipsskjemaet

Tipsskjemaet på denne nettsiden legger også inn en informasjonkapsel på maskinen din. Den heter ASP.NET_SessionId. Denne informasjonskapselen brukes til å opprettholde din nettlesersesjon og er nødvendig for at skjemaet skal fungere ordentlig. Den blir slettet når du lukker nettleseren.

Vil du vite mer om hvordan Forbrukertilsynet behandler personopplysninger?

Les mer i Forbrukertilsynets personvernerklæring her.

Velg trinn

Vi begynte med å lage Reklameskolen for ungdomsskoleelever.

Vi jobber med å lage egne tekster og oppgaver for barneskole- og videregåendeelever også, men disse er dessverre ikke helt ferdige ennå. Derfor er de fleste tekstene og oppgavene her fortsatt laget for ungdomsskolen.

Barneskole

Barneskole

Ungdomsskole

Ungdomsskole

VGS

VGS