Den usynlige reklamen

De fleste er klar over at reklame er lagd for å påvirke oss. Derfor blir vi gjerne også mer skeptisk når vi ser reklameinnhold. Vi stoler imidlertid mer på personlige anbefalinger vi mottar fra venner eller kjente. Men hva hvis «vennen» egentlig blir betalt for å anbefale deg et bestemt produkt? Eller hva hvis reklamen er laget slik at den nettopp skal fremstå som en slik personlig anbefaling? Det er da vi snakker om at reklamen er skjult.

Skjult reklame er rett og slett reklame som ikke ser ut som reklame. Reklamen kan for eksempel være skjult i en avisartikkel, en podkast, et bilde på Instagram, et innlegg på TikTok, eller en film på Youtube. Det er også ofte uklart hvem det er som er avsenderen av budskapet.

Selv om mange blir skeptiske når de ser synlig reklame, kan den skjulte reklamen være mer virkningsfull og effektiv nettopp fordi du ikke vet at du blir utsatt for reklame. Jo mer skjult reklamen er, jo mer effektiv kan den være.

Definisjon

Skjult reklame er reklame som er utformet på en slik måte at den ikke fremstår som reklame.

Hva er reklame?

Klikk på riktig svar